Stædige Rodulf Og overskuds Julle

Livet med ptsd som følgesvend går ikke altid nætterne nemme. Tit ligger jeg og vender og drejer mig i timevis. Og i denne weekend orkede jeg ikke at ligge i mørket med tankerne der bare rasede i alle retninger. 

Jeg fandt mine perler og min dyne og smutte ind i stuen og satte mig i skæret fra juletræet og mine julelys. Jeg elsker ellers nattens ro det er morgendagens pligter der bekymrer en når søvnen ikke vil indfinde. Men i weekend var jeg sjældent børnefri og skulle ikke op. Så perlerne kaldte. Jeg havde længe haft en lille ide rumsterende i mit perlehoved.

Rodulf og Julle er et makkerpar som så mange andre her i livet. Og en ting jeg har lært af min forløb med ptsd og angst, er at nogengange må man bare sætte sig og nægte at gå et skridt vidre. Og tør man det, vil man ofte opdage at der kommer en med lidt mere overskud, en der lige kan tage dine tøjler et øje blik mens du finder styrken til at rejser dig på livet vej og tage livet et skridt vidre. 

Det tog mig mange år at lærer, og skal også huske og øve mig hver dag på at vende mig ud på dårlige dage. At sige det og måske bede om hjælp. For det er ok, at du når livet virker uoverskuelige lige sætter dig stædig ned og siger “hjælp mig” ? 

Min mor har engang skrevet så smukt til en kvinde i krise, hun var så god med det skrevne ord så vi lader lige Gitte Lundø tale: 

“ når forvirring og afmagt vælter alle dine forsvar og hæmninger, så brug din sjæl som en renvasket tavle, hvor du med omhu, langsomt og forsigtigt tegner det sande billede af dig selv. Igen må du kravle ind i dit hjørne, når det bliver svært. Der kan jeg stadig hjælpe dig op fra. Når det bliver for svært. Hvad jeg ikke kan er at værne om dit billede og tavle, når du pludselig forlader den i ny og næ. Du må selv skærme den med en fast tror på dig selv.” 

Udrag skrevet 1986 men et brev der siden jeg fandt det som 15 årig, altid har bragt mig styrke og power. 

Nå sidste juleindkøb og perlemamaspakkekalender kalder. Er total bag ud pt. Fordi jeg lige måtte lave Rodulf og Julle med slæde. Men mønstre ligger som sædvane i bunden. Glædelige jul til jer alle ???

Stædige Rudolf

Overskuds Julle

Kanen

Mange julehilsener 

Perlemama 

Skriv et svar