Frugtskåle

Min kærlighed til perlerne er stor, jeg har altid store problemer med at smide perler ud. Så efter mit lampeprojekt er jeg brændt inde med nogle stjerner som ikke blev brugt. Og hvad gør perlemama så. Tja jeg prøvede med at lave en lysestage og det mislykkes totalt. 

Så op på hesten igen, jeg havde længe drømt om at lave en frugtskål. Det krævede lidt udtænkning og strategi. Og en plan blev lagt. Jeg kunne på forhånd regne ud at stive perler ikke ville smelte pænt ned i skålen, så jeg smeltede en af gangen. 

Du skal bruge bagepapir, olie, pensel, sigte og nogle gode skåle der tåler varme. Og så er det igang. Og en 100 grader varm oven. 

Først smurte jeg min formskål ind i olie og bagepapiret, det hjælper så perlerne ikke smelter fast. 

Så lagde jeg enkeltvis en stjerne af gangen i ovnen, når den smelter tages den ud og ligge i bunden af formskålen. Så næste stjerne ind, når den er smeltet så monteres den op af kanterne. Det er en fordel af bruge bagepapiret som grydelap til lige at holde perlen i form til den stivner. Dette går hurtige så der skal arbejdes effektivt. Og sådan forsætter der med indtil skålen er fyldt. 

Så har du grundformen på plads, nu skal den smeltes sammen inde i ovnen. Jeg smurte sigten på ydersiden og brugte den til at presse lidt ned undervejs. Bare husk det bliver varmt så på med handsken når der arbejdes inde i ovnen. 

Når skålen er smeltet godt sammen, så tages den ud og en ny smurt skål stilles oveni. Og så skal den bare afkøle helt inden den kan nydes.

Og nu er alt fedtet ind i olie. Så jeg plejer at give den en tur i opvaskeren vil lave grader. Og så kan der puttes skønne frugter i. 

Mange hilsener 

Perlemama 

#perlemama #praktiskeperle #frugtskål

Skriv et svar