3. Søndag i Advent

“De tre vise mænd, Casper, Melchior og Balthasar, var alle kloge mænd og stjernetydere. Mange år inden Jesu fødsel blev der fremsagt en profeti om, at jødernes konge ville blive født i Betlehem. Ingen vidste præcis, hvornår det ville ske, men når det skete, ville der vise sig en ny og meget stor stjerne på himlen.

Det var den stjerne, som Casper, Melchior og Balthasar fik øje på. De pakkede straks deres ting og fulgte stjernen gennem den arabiske ørken til landet Israel. Fordi den gamle profeti havde nævnt en mægtig kongesøn, besluttede de at tage hen til slottet, hvor Kong Herodes boede. De fortalte ham alt om den nye stjerne på himlen og profetien om jødernes nye konge, der skulle fødes i Betlehem.

Da de tre vise mænd var færdige med deres fortælling, sagde Herodes, at der ikke var født nogen ny kongesøn på hans slot, men at han gerne ville møde det lille barn, der skulle blive jødernes konge. Han sagde: ”Gå hen og spørg jer nøje for om barnet; og når I har fundet det, så giv mig besked, for at også jeg kan komme og tilbede det” (Matt 2, v. 8). Det lyder måske meget sødt, men Herodes var ikke en spor sød mand. Tværtimod var han en ond og bange mand, der ikke kunne klare tanken om at miste sin magt pga. en ny konge. Derfor planlagde han at slå det lille Jesusbarn ihjel, så den lille baby ikke kunne vokse op og blive konge, som profetien sagde. Det vidste Gud heldigvis godt. Derfor viste Gud sig om natten for de tre vise mænd i en drøm, hvor Han fortalte dem, at de ikke kunne stole på Kong Herodes.

De tre vise mænd fortsatte til Betlehem og fandt stalden med krybben og det lille Jesusbarn. Med sig havde de tre kostbare vuggegaver, nemlig guld, røgelse og myrra. Guld kender I – det er meget sjældent, og derfor også meget dyrt. Røgelse er en velduftende røg, som man laver ved at sætte ild til tørret bark fra nogle bestemte træer. Myrra var et stof, der blev lavet af tørret harpiks, som blev knust og blandet i olie. Det var meget kostbart og blev blandt andet brugt til at lave medicin og parfume. Efter noget tid tog de tre vise mænd tilbage til Østerland, hvor de var kommet fra – men de tog en anden vej hjem, så de ikke skulle forbi Kong Herodes.

Da Kong Herodes fandt ud af, at de tre vise mænd havde snydt ham, blev han så vred, at han beordrede alle drengebørn under to år dræbt – både i Betlehem og i alle de nærliggende byer. Samme nat talte Gud igennem en engel til Josef. Englen bad Josef om at flygte ud af landet med Maria og Jesus, for kong Herodes ville lede efter dem og slå barnet ihjel. Derfor flygtede Josef, Maria og Jesus til Egypten, hvor de boede til Kong Herodes var død. Da viste endnu en engel sig for dem og fortalte, at det nu var sikkert at rejse tilbage til Israel.”

Mønsterne er igen duttet ind af den skønne Duttepia, hun er også i fuldt gang med at dutte en masse skønne kæledyr. Vi glæder os sådan til at få den bog gjort færdig til jer.

Vismændene er lavet på 6 kvadratiske perleplader. Jeg opfordre til du bruger de farver som du har og elsker.

Jeg ønsker jer alle en skøn søndag, her står den på marcipan og julebagning.

Mange Julekram

Perlemama